Računanje novih označb

1. Vnesite sestavine izdelka

Sestavine

Možni alergeni

Postopek obdelave

S klikom na gumb ‘pošči v spletni bazi’ odprite iskalnik in poiščite sestavino. V seznamu zadetkov izberite ustrezno in kliknite nanjo. Izpisala se bo v seznamu sestavin. Če sestavine ne najdete v bazi, jo lahko dodate preko gumba ’prepiši iz embalaže izdelka’, kjer prepišete vrednosti sestavine iz njene prehranske označbe. Postopek ponavljajte, dokler ne boste izbrali vseh sestavin. Nato določite njihove količine v gramih. Po potrebi izberite še vse alergene v izdelku in izberite postopek obdelave, saj le ta vpliva na hranilno sestavo izdelka.

2. Poglejte izračunane hranilne vrednosti

Na osnovi podatkov o hranilni sestavi izbranih sestavin in postopka obdelave se bo avtomatsko izračunala energijska in hranilna vrednost vašega izdelka na 100 gramov. Če želite, lahko izračunate tudi vrednost v določeni porciji. V tabeli so privzeto določeni parametri v skladu z Uredbo št. 1169. Po potrebi lahko dodate tudi ostale parametre preko izbiralnika parametrov.

2. Poglejte izračunane vrednosti

Hranilne vrednosti

na 100 g na porcijo
% PV na 2000 kcal
Energijska vrednost (kcal) 0 kcal kcal %
Maščobe 0 g g %
- od tega nasičene maščobe 0 g g %
Ogljikovi hidrati 0 g g %
- od tega sladkorji 0 g g %
Beljakovine 0 g g %
Sol (g) 0 g g %

3. Izvozite oz. shranite tabelo

Zbrani podatki

Vse vnešene in izračunane podatke o prehranskem izdelku lahko izvozite v PDF formatu. Če se registrirate v sistem, je možen izvoz tudi v obliki MS Excel tabele kot tudi shranjevanje in naknadno urejanje vnešenih podatkov.