vnešene vrednosti niso bile shranjene. Če jih želite shraniti se najprej prijavite ali registrirajte.
Potem se vrnite na prejšnjo stran in izberite "shrani".
Ali ste prepričani, da želite izbrisati vnešene podatke?
S klikom na gumb ‘poišči v spletni bazi’ odprite iskalnik in poiščite sestavino. V seznamu zadetkov izberite ustrezno in kliknite nanjo. Izpisala se bo v seznamu sestavin. Če sestavine ne najdete v bazi, jo lahko dodate preko gumba ‘prepiši iz embalaže izdelka’, kjer prepišete vrednosti sestavine iz njene prehranske označbe. Postopek ponavljajte, dokler ne boste izbrali vseh sestavin. Nato določite njihove količine v gramih. Po potrebi izberite še vse alergene v izdelku in izberite postopek obdelave, saj le ta vpliva na hranilno sestavo izdelka.
Na osnovi podatkov o hranilni sestavi izbranih sestavin in postopka obdelave se bo avtomatsko izračunala energijska in hranilna vrednost vašega izdelka na 100 gramov. Če želite, lahko izračunate tudi vrednost v določeni porciji. V tabeli so privzeto določeni parametri v skladu z Uredbo št. 1169. Po potrebi lahko dodate tudi ostale parametre preko izbirnika parametrov.
Vse vnešene in izračunane podatke o prehranskem izdelku lahko izvozite v PDF formatu. Če se registrirate v sistem, je možen izvoz tudi v obliki MS Excel tabele kot tudi shranjevanje in naknadno urejanje vnešenih podatkov.
Ali ste prepričani, da želite izbrisati izdelek?
Po izbrisu do tega izdelka ne boste mogli več dostopati.
Računanje novih označb
1. Vnesite sestavine izdelka
Sestavine
Podatkov o izdelkih dodanih iz prehranske označbe ni mogoče izbrisati.
Podatki o sestavinah se nalagajo. Prosimo, počakajte trenutek.
Ali ste prepričani, da želite izbrisati vnešene podatke?
Možni alergeni
žito, ki vsebuje gluten
raki, ribe in mehkužci
jajca
arašidi
mleko ali mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo
soja
oreščki
listnata zelena
gorčica, gorčično seme
sezamovo seme
žveplov dioksid in sulfiti
volčji bob
Postopek obdelave
način toplotne obdelave neznan
splošni način toplotne obdelave (kuhanje, kuh. pod pritiskom)
brez toplotne obdelave
pečenje z vročim zrakom
klasično pečenje
pečenje na žaru
pečenje v žerjavici
pečenje na rešetki
kuhanje z mikrovalovi
kuhanje v vodi ali tekočini na vodni osnovi
kuhanje z vretjem
kuhanje z vretjem, odcejeno po kuhanju
kuhanje z vretjem v veliki količini tekočine
kuhanje z vretjem v majhni količini vode
kuhanje z vretjem, brez odceditve po kuhanju
praženje in nato dušenje
kuhanje na nizki temperaturi (brbotanje, poširanje...)
soparjenje
soparjenje pod pritiskom
soparjenje brez pritiska
dušenje
praženje v woku
cvrtje (užitni del)
praženje v ponvi
S klikom na gumb ‘pošči v spletni bazi’ odprite iskalnik in poiščite sestavino. V seznamu zadetkov izberite ustrezno in kliknite nanjo. Izpisala se bo v seznamu sestavin. Če sestavine ne najdete v bazi, jo lahko dodate preko gumba ’prepiši iz embalaže izdelka’, kjer prepišete vrednosti sestavine iz njene prehranske označbe. Postopek ponavljajte, dokler ne boste izbrali vseh sestavin. Nato določite njihove količine v gramih. Po potrebi izberite še vse alergene v izdelku in izberite postopek obdelave, saj le ta vpliva na hranilno sestavo izdelka.
2. Poglejte izračunane hranilne vrednosti
Na osnovi podatkov o hranilni sestavi izbranih sestavin in postopka obdelave se bo avtomatsko izračunala energijska in hranilna vrednost vašega izdelka na 100 gramov. Če želite, lahko izračunate tudi vrednost v določeni porciji. V tabeli so privzeto določeni parametri v skladu z Uredbo št. 1169. Po potrebi lahko dodate tudi ostale parametre preko izbiralnika parametrov.
V enem izmed polj se nahaja napaka. Preverite, ali ste pravilno izpolnili vsa polja.
Potrebno je vnesti velikost porcije.
Prišlo je do napake pri izbrisu izdelka. Prosimo, osvežite stran in poskusite ponovno.
Podatkov o izdelkih dodanih iz prehranske označbe ni mogoče izbrisati.
Potrebno je vnesti vsaj eno sestavino.
Vse vnešene in izračunane podatke o prehranskem izdelku lahko izvozite v PDF formatu. Če se registrirate v sistem, je možen izvoz tudi v obliki MS Excel tabele kot tudi shranjevanje in naknadno urejanje vnešenih podatkov.